HET LAMPJE 
Liefde

Het filmpje met de lamp en de bloem heet HET LAMPJE. Er komen geen mensen in het verhaal, maar toch gaat het over liefde. Waar zit volgens jou de liefde in dit verhaaltje?
Afscheid nemen

Weet je nog het verhaal van het mannetje van zand en van sneeuw? Net zoals de bloem en de lamp in dit filmpje kunnen zij aan het einde niet bij elkaar zijn. Waarom kunnen het mannetje van zand en sneeuw niet bij elkaar zijn? En de bloem en de lamp?

Heb jij ooit afscheid moeten nemen van iemand of iets waar je van hield? Hoe voelde dat?
Het einde

Herinner je je het einde van het verhaal nog? Misschien kan de foto hieronder je helpen bij het herinneren! 

Wat vond je van het einde?
Vond je het een vrolijk einde of maakte het je droevig?
Hoe zou jij het verhaal laten eindigen?
 
Waarom zou de lamp zo zijn best doen om op de bloem te blijven schijnen? Is de lamp misschien verliefd op de bloem? Kunnen lampen wel verliefd worden?

Zijn er dingen waar jij van houdt zoals de lamp van de bloem houdt?
Mensen hebben eten en drinken nodig om te kunnen leven. Want zonder eten sterf je van de honger. Weet jij wat planten nodig hebben om te groeien?

Misschien kunnen jullie in de klas wel zelf bloemzaadjes planten in een pot. Neem elke week een foto van de plantjes, zo kan je zien hoe hard ze groeien!
Heb je ooit een zaadje gepland in de grond? Heb je de bloem zien groeien? In het filmpje hiernaast heeft iemand een zaadje gepland en elke dag een foto genomen van de bloem!