NEIGE 
Deze film heet NEIGE. Dat is Frans voor "sneeuw". Is sneeuw dan zo belangrijk in deze film? Waarom?
Het Franse jongetje Philémon leert Kudluk en zijn familie kennen. Philémon en Kudluk spreken elkaars taal niet, maar toch begrijpen ze elkaar! Hoe zou dat komen? Heb jij ooit gepraat met iemand die jouw taal niet spreekt?
Wil je zien hoe een echte Inuk een iglo bouwt? Hoe hij zich verplaatst op het water? Of hoe hij jaagt op het ijs? Bekijk dan de stukjes uit de film Nanook uit het Noorden, een film van bijna honderd jaar oud over het leven van de Inuit! 
NEIGE is een film boordevol dieren. Weet jij nog welke dieren je allemaal gezien hebt? In totaal zijn het er minstens tien! Welk van die dieren vind jij het leukst? Kan je het ook tekenen?

Kent iemand de naam van de gekke vogels in de afbeelding hierboven? Een tip: zijn bijnaam is "de clown van de zeevogels", omdat hij een grote rode bek heeft en wandelt net zoals een clown!
Spelletje in de klas: je krijgt exact één minuut om de film zo volledig mogelijk uit te leggen. Wie binnen de minuut de beste samenvatting geeft is de winnaar. Eén twee drie, start!
Waar zou de familie van Kudluk plots vandaan komen?
Bedenk een reden waarom deze familie zo plots in Frankrijk staat met de hele familie en hun slee. Schrijf er een tekstje over of maak er een tekening van en stuur het naar greet.stevens@mooov.be. De beste ideeën komen hier online!
Eskimo's?
Kudluk is een Inuit. Je spreekt het uit als Inoewit. De Inuit noemen wij vaak 'Eskimo's', maar eigenlijk is dat niet zo netjes want het betekent 'rauw-vlees-eter'.
Philémon, het Franse jongetje, bezoekt het huis van Kudluk en Kudluk komt in het huis van Philémon. Kan jij de verschillen beschrijven? Zijn er ook verschillen in wat ze eten? En hoe zit het met het vervoer dat ze gebruiken?