WEEK 5 
Je hebt je hele hebben en houden achtergelaten op zoek naar veiligheid. Je arriveert in een vluchtelingenkamp in de hoop hier de rust te vinden die je zoekt, in afwachting van je terugkeer naar huis, naar je familie en vrienden. Maar is je verblijf in het kamp wel zo tijdelijk als je denkt? Dat is de focus van deze week rond het traject van KAKUMA, THE INVISIBLE CITY.
Wat als je in plaats van enkele weken of maanden misschien wel enkele jaren in een vluchtelingenkamp vast zit? Maak je dan van het kamp je 'thuis', waar je vrienden ontvangt, op zoek gaat naar gezelligheid, maar ook naar werk en standvastigheid? Of leef je er het leven alsof elke dag er de laatste kan zijn, met je koffer naast je matras, klaar om te vertrekken? Klik op de foto rechts om te ontdekken hoe vluchtelingen hiermee omgaan.
Je bent jong en boordevol dromen en ziet alles aan diggelen geslagen wanneer je op de vlucht moet slaan. Wat doe je als een oorlog met al zijn kracht de rem op je leven zet?
Klik op de foto links om te ontdekken hoe jonge vluchtelingen op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en kansen.
Ook voor deze week maakte Lieven Corthouts extra beeldmateriaal aan. Bekijk het filmpje rond het thema van de week via >> deze link.