THEMA'S TRASH 
Achtervolgingen, politie, geld, moord. TRASH heeft alles wat een goede thriller moet hebben. Op deze pagina vind je alles over de thema's van de film.
"Vertrouw nooit politie. Politie behandelt mensen als vuil," zegt Raphael tegen Gardo. Wat vond jij van de agenten in de film? Denk je dat het er in het echt ook zo aan toe gaat? 
Corruptie

Weet iemand wat er hierboven precies gebeurt? Waarom zegt agent Frederico dat het geld weg is?

Herinner je je andere scènes in de film waarin mensen naar geld vragen?

Zijn de drie vrienden in het verhaal ook corrupt? Waarom denk je dat?
De Belgische fotograaf Frederik Buyckx trok naar de favela's om het leven er te fotograferen. Hij maakte een boek met de titel Jesus, Make-Up and Football. Check hiernaast zijn foto's!
Religie

Weet je nog uit welke scène het beeld hierboven komt? Het is de scène waarin agent Frederico vraagt aan Raphael of hij bidt. Raphael zegt tegen Frederico: "Moge God je beschermen", waarop Frederico zegt: "Amen". 

Religie speelt een belangrijke rol in TRASH, net zoals het een belangrijke rol speelt in de favela's zelf. Waarom zou dat zijn denk je?
Verhaal van hoop en rechtvaardigheid

In een interview vat regisseur Stephen Daldry de thema's van TRASH erg goed samen:

"Een groot deel van de rechtvaardigheid in het verhaal kwam van de jonge acteurs zelf. Ze hadden een sterk gevoel voor moraliteit, ze wisten wat ze wilden voor de toekomst van Brazilië en ze hadden een diepe haat voor de politie. Velen van hen hebben familieleden verloren in handen van de politie en ze waren oprecht razend over corruptie, die ze niet enkel bij de politie voelden maar ook bij de regeringsleiders in hun eigen plaatselijke gemeenschappen."