TRASH 
Wil je meer weten over het verhaal van Raphael, Gardo en Rat? Dan ben je hier op de juiste plaats! Deze website staat boordevol informatie over TRASH.
Favela's
TRASH speelt zich af in de Favela's of sloppenwijken van Brazilië. Voor meer info klik je hiernaast op de foto van de favela!
Thema's
Achtervolgingen, politie, geld, moord. TRASH heeft alles wat een goede triller moet hebben. Klik op de foto hieronder om meer te weten te komen over de thema's uit de film en over de plaats waar het verhaal zich afspeelt.
Kinderen in de film
"TRASH is een film met en voor kinderen," zegt Stephen Daldry. Klik hiernaast op de foto met de jonge hoofdrolspelers voor meer info over het werken met de jonge acteurs.Je vindt er ook tips van andere spannende films met kinderen in de hoofdrol!
Regisseur
Stephen Daldry won met zijn vorige films al heel wat Oscars. Wil je weten wie Daldry is en hoe hij op het idee kwam om TRASH te maken? Klik dan op zijn foto hierboven! (Foto: notesontheroad.com)
Discussie met de klas
"Ga de straat op. Laten we vechten voor onze rechten. Anders zal 't bergafwaarts gaan met Brazilië," zegt een van de jongens aan het einde van de film.

In een van de interviews zegt regisseur Stephen Daldry dat de inwoners van de arme buurten in Brazilië hoop hebben om de toekomst te veranderen. Hij zegt ook dat armeren in Westerse landen de hoop op een betere toekomst opgegeven hebben.

Wat denk jij: heb jij het gevoel dat je de toekomst kan veranderen? Als je denkt van wel, hoe zou je dat dan doen? Als je denkt van niet, waarom niet?

De jongens in TRASH voelen zich nauw verbonden met Brazilië. Voel jij je nauw verbonden met België of het land waarin je geboren bent? Vind je de toekomst van jouw land belangrijk? Waarom wel, of waarom niet?