OVER DAMIÁN SZIFRON 
Szifron, dat is geen Spaanse naam. Het is een joodse naam, want de ouders van Szifron kwamen na de tweede wereldoorlog in Argentinië terecht. Op deze pagina vind je meer informatie over de regisseur die de grootste Argentijnse film ooit gemaakt heeft.
Journalist: "U bent een communist!"
Szifron: ""Communisme is nobeler dan kapitalisme."

Waarom denk je zou de journalist na het zien van RELATOS SALVAJES deze vraag stellen?
Het kind in de regisseur

"Er is een nauw verband met wat ik nu doe en wat ik deed als kind," zegt Szifron in een interview. "Als kind speelde ik met mijn speelgoed en verzon ik verhaaltjes. Nu is dat nog altijd zo. Behalve dat ik nu volwassen ben en er geld mee kan verdienen."Bekijk hieronder enkele trailers of fragmenten van films die Szifron eerder maakte. Spreken deze films je aan of niet? Waarom? 
"Mensen zijn prachtige wezens, als ze in absolute vrijheid konden leven. Maar de maatschappij onderdrukt haar burgers, waardoor onze verlangens verwrongen raken. Hoe harder we werken, hoe meer we denken nodig te hebben. Het is nooit genoeg. Als we allemaal onmiddellijker tastbaar geluk zouden najagen, zou de wereld een betere plaats zijn. Maar we denken dat we gelukkig zullen worden door meer geld te verdienen." (Interview met De Standaard)