THEMA'S RELATOS SALVAJES 
Een rode draad? Een boodschap?

Zes verhalen in één film. Waarom déze verhalen en geen andere? Is er een rode draad? Wat wilde de regisseur ons eigenlijk zeggen? Op deze pagina vind je antwoorden en veel stof tot nadenken! Geniet ervan, want regisseur Damián Szifron is een enthousiaste verteller! 
Wilde humor

Hierboven geeft Szifron zijn mening over humor in films. Hij legt ook uit waarom hij voor de titel RELATOS SALVAJES koos, ofwel WILD TALES ("wilde verhalen"). 

Kan je nu de achtergronden van deze webpagina's over de film verklaren?
Emotionele rollercoaster

RELATOS SALVAJES werd geselecteerd voor de officiële competitie van Cannes. Het filmpje hierboven is een fragment uit de persconferentie, die vertaald werd door een tolk. Vandaar de Engelse stem boven de Spaanse.

Szifron noemt zijn film een "emotionele rollercoaster". Wat zou hij daarmee bedoelen denk je?
Als een hond in een kooi

Szifron is niet optimistisch over de wereld. "In dit systeem zijn mensen als honden in een kooi," zegt hij. Wat denk jij daarvan?
Stof voor discussie

Welke rol speelt instinct in ons dagelijkse leven? Zijn we werkelijk zo gecultiveerd als we zelf denken? Zijn we niet gewoon wilde dieren met driften, angsten en overlevingsinstinct? 

De man hierboven is Charles Darwin. Wat heeft die nu weer met deze film te maken?
Het ultieme conflict

"Soms heb je de drang om iemand te vermoorden," zegt Szifron. Maar toch gelooft hij in de mens. Hierboven geeft hij uitleg. 
Andere films, dezelfde thema's
Critici hebben RELATOS SALVAJES vergeleken met andere films waarin de personages extreem agressief reageren op de wereld waarin ze leven. Bekijk hieronder enkele trailers. Ken jijzelf nog films waarin frustratie leidt tot agressie, of waarin agressie iets grappigs wordt?