Over acteurs en mensen 
James Napier Robertson wilde koste wat kost een zo echt mogelijke Genesis Potini in beeld brengen. Daarom vroeg hij Cliff Curtis of hij het zag zitten "method acting" te doen. In het interview hieronder geeft hij uitleg.

Weet iemand trouwens wat "method acting" is?
Wayne Hapi = Ariki

Ariki, de vader van Mana in de film, wordt gespeeld door Wayne Hapi. Hapi is zijn hele leven lang lid geweest van een bende, tot hij er vijf jaar geleden mee stopte.

In de New-Zealand Herald geeft hij een zeldzaam interview. Hoe je niet veel woorden nodig hebt om erg veel te zeggen.
"De kostuums zijn allemaal echt. Ze zijn gemaakt door de mensen die de kledij van bendeleden maken. De mensen waren behoorlijk onder de indruk van hoe echt het was."

"We hebben trouwens ook echte bendeleden gecast voor de film." Over hoe dat ging vertelt James Napier Robertson in het filmpje hierboven.
Het deken waarmee Genesis in de eerste scènes van de film verschijnt, is het deken waarmee de echte Genesis Potini rondliep. Cliff Curtis mocht het gebruiken van de weduwe van Genesis Potini
James Rollerstone

Het interview hierboven is niet ondertiteld, omdat we (nog) geen toestemming hebben gekregen het filmpje te bewerken. Toch geven we het mee, omdat je vanaf minuut 14:10 kan zien en horen hoe James Rollerstone praat. Zijn accent is net dat van Mana in The Dark Horse!

Hij vertelt over de casting van zijn eerste film Boy:

"We woonden in een erg klein dorp. We zaten op school en er kwam een castingploeg vragen wie er een casting wilde doen. Mijn vrienden en ik staken onze hand op, zodat we weg konden uit de les, en toen filmden ze ons en ik werd gecast als een extra. Ik naar huis en ik zeg: "Ma, ik ga een extra zijn in een film!" en ik belde mijn hele familie op van "Ik ga een extra zijn in een film! Je zal me misschien zien ergens op de achtergrond!" En toen kwam er iemand van de crew zeggen dat ik mijn valies moest pakken om naar de kust te gaan over drie dagen, en dat ze wilden dat ik de hoofdrol speelde voor die film."