Thema's The Dark Horse 
Schaken
 
Het schaakspel inspireert filmmakers al lang. Het gaat gepaard met spanning en vaak ook met intrigerende figuren die interessant zijn voor het verhaal. Klik hier voor een lijst met films die over schaken gaan.
Liefde
Nee, een romantische komedie is The Dark Horse niet. Toch zei Cliff Curtis: "In de eerste plaats is het een film over liefde."
Wat bedoel de acteur volgens jou?
Moeilijke jongeren, sterke leider

Genesis Potini is een lichtend voorbeeld voor de jongeren in de film. Hiernaast vind je enkele films met een gelijkaardig thema.

Heb je er een van gezien? Welke zou je graag een keer zien? Waarom?
Bipolaire stoornis. Dat is de ziekte waar Genesis Potini aan lijdt. Ook wel "manisch-depressieve stoornis" genoemd, omdat de persoon tussen periodes van grote vreugde (manie) en depressie schommelt. Herinner jij je momenten waarop Genesis extreem gelukkig en extreem ongelukkig was?
Bendes

Een van de belangrijke thema's van de films is natuurlijk de bende. Genesis gaat inwonen bij zijn broer Ariki en diens zoon Mana. Ariki is de leider van The Vagrants, een bende zware jongens, en hij wilt zijn zoon Mana, vijftien jaar oud, zo snel mogelijk inlijven.

Lees de pagina in deze filmfiche over de bendes in Nieuw-Zeeland voor meer informatie!