DE VERENKONING 
Johan woont met papa op een boot. Ver weg op zee houden ze zich schuil voor de Verenkoning, een vreselijk monster dat Johans moeder heeft meegenomen. Op een dag is Johan alleen op het schip wanneer hij op de boordradio een noodoproep hoort: de Verenkoning is in de buurt! Johan grijpt zijn kans. Kan hij eindelijk zijn moeder op het spoor komen? Het begin van een spannende reis naar het rijk van de Verenkoning, een magische en onbeschrijflijke plek...
THEMA HOOP
Johan schrijft zijn moeder. Ze is er niet meer, maar dat betekent niet dat ze niet meer in zijn gedachten is en dat hij zijn gedachten met haar wil delen. Zijn brieven gaan in flessen en drijven de oneindige zee op. De film DE VERENKONING laat zien dat zolang je iemand in gedachten maar in leven houdt, hij of zij nooit helemaal verdwijnt.
REGISSEUR
Toft Jacobsen, 1977, komt uit Denemarken en studeerde eerst visueel ontwerp en vervolgens animatiefilm. Zijn eerste langspeelfilm was DE GEWELDIGE BEER.
Voor DE VERENKONING heeft hij samen met Jannik Tai Mosholt het verhaal geschreven. Maar niet voordat hij eerst drie maanden lang schilderijen had gemaakt over de fantasiewereld en zijn personages.