LE JOUR DES CORNEILLES 
Benieuwd hoe animatie nu precies werkt?
Als je op www.vimeo.com zoekt op LE JOUR DES CORNEILLES vind je verschillende filmpjes die de animatietechniek illustreren. Waaronder een filmpje van Pablo Navarro, waarop je duidelijk kan zien hoe de tekeningen uit 2 lagen bestaat
Geef je score:
Uw naam:
Naast de stemmen, kunnen ook de geluiden een animatiefilm tot leven wekken. De juiste geluiden bij beelden maken de film immers veel echter. Anders dan in een gewone film, waar de geluiden en stemmen opgenomen en versterkt worden tijdens het acteren, moeten ze bij animatiefilms apart worden opgenomen en nadien op de film gemonteerd.

Voor LE JOUR DES CORNEILLES is een geluidsploeg een week lang in een oud en in een kasteel geluiden gaan opnemen. In de kamers van grote huizen of kastelen is er bijzondere akoestiek en hoor je bepaalde echo’s die je moeilijk kan nadoen. Ook de scène van Zoon Pompoen in het bad van Manon werd bijvoorbeeld in het echt gedaan om de geluiden ervan te kunnen opnemen! 

Welke geluiden heb jij in de film gehoord? Welke geluiden zijn je opgevallen? Waarom vallen sommige meer op dan andere? Kan je je de film voorstellen zonder geluid?

arrowlinks arrowrechts
Heeft de film volgens jou een ‘happy end’? Waarom (niet)?
Het boek waarop de film gebaseerd is, is somber en heel negatief, met een slecht einde. Hoe denk je dat het verhaal in het boek verloopt? Welke momenten uit de film zou jij weglaten of wat zou je veranderen, om de kijkers na de film met een slecht gevoel naar huis te sturen?
Op de website van Le Jour des Corneilles vind je heel wat filmpjes: teasers, achter de schermen,… Ga eens een kijkje nemen op www.lejourdescorneilles-lefilm.com !
Wist je dat
... het orkest onder leiding van componist Simon Leclerc op 2 dagen tijd zowat 60 minuten originele muziek opnam voor LE JOUR DES CORNEILLES? Dat is uitzonderlijk veel!
In dit filmpje krijg je een blik achter de schermen.