COULEUR DE PEAU: MIEL 
Jung is geboren in 1965 in Seoul (Korea) en werd in 1971 geadopteerd door een Belgische familie. COULEUR DE PEAU: MIEL focust op een aantal sleutelmomenten uit Jungs leven: het weeshuis, de aankomst in België, zijn adoptiefamilie, zijn puberteit... Met hier en daar een vleugje poëzie en een flinke scheut humor vertelt Jung zelf het schijnbaar eenvoudige verhaal van zijn complex leven en ervaringen.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
COULEUR DE PEAU: MIEL is oorspronkelijk een stripverhaal. Bekijk hiernaast de cover van de eerste strip (deel 1 uit 2007 en deel 2 uit 2008).

Wat vertelt deze cover jou over het verhaal?
COULEUR DE PEAU: MIEL is geen animatiefilm en ook geen documentaire, maar een autobiografie.

Stel je eens voor dat de makers gekozen hadden voor ‘een fictiefilm gebaseerd op waargebeurde feiten.’ Het verhaal van Jung en zijn familie dus, maar gespeeld door acteurs. Zou je de film anders ervaren hebben? Wat zou het verschil zijn? Zou hij echter of minder echt lijken?
Heb je je al eens afgevraagd wat het betekent om geadopteerd te zijn? Welke gevoelens erbij komen kijken voor ouders, kinderen en adoptie-ouders?
“We zitten ergens tussen een fictie-aanpak en een documentaire aanpak. De middelen die we gebruiken zijn eerder fictioneel, maar de intentie van de film is documentair.”

- Regisseur
Laurent Boileau