KON-TIKI 
KON-TIKI vertelt het waargebeurde verhaal van de Noorse avonturier Thor Heyerdahl die zich in 1947 aan een heel bijzondere expeditie waagt: met een zelfgemaakt vlot uit balsahout samengehouden met touw, en zonder moderne apparatuur, steekt hij samen met een team van vijf man de Grote Oceaan over. Hiermee wou Heyerdahl zijn stelling bewijzen dat de inwoners van Zuid-Amerika 1500 jaar eerder op deze manier Polynesië hadden bereikt. KON-TIKI voert je mee op een 101 dagen durende en meer dan 8000 kilometer lange tocht op zee. Een spannend avontuur waarbij de avonturiers zich schrap moeten zetten voor alle gevaren die deze tocht met zich meebrengt: woeste stormen en zeestromingen, haaien en walvissen …
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
De documentaire die Thor Heyerdahl maakte met de beelden van de camera die hij bij had op de Kon-Tiki won in 1951 een Oscar. Het gelijknamige boek dat hij schreef, werd in 70 talen vertaald en er werden meer dan 50 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht!
Kon-Tiki werd in 2 talen opgenomen door 2 regisseurs in 6 verschillende landen. Zo werden scènes in New York gefilmd in de Nu Boyana Film Studios in Sofia, Bulgarije. Tegen alle advies in, beslisten de filmmakers om de scènes op de oceaan effectief op de open oceaan te filmen in plaats van op een set.
Bekijk hierboven een reportage over KON-TIKI met scènes uit de film, origineel beeldmateriaal uit de documentaire uit 1951 en fragmenten uit het interview met de twee regisseurs: Joachim Roenning en Espen Sandberg.
Zou je Thor Heyerdahl bestempelen als een bevlogen avonturier, een vastberaden held of een gevaarlijke fantast? Waarom? Welke prijs moeten Thor en de mensen uit zijn omgeving (zijn vrouw en kinderen bijvoorbeeld) betalen voor zijn avontuur? Welke expeditie zou jij graag ondernemen of welke expeditie zou je zelf eens opnieuw willen beleven?