OUDERS 
Opeens kom je tot de ontdekking dat je kind anders is dan de anderen. Het overkomt de ouders van Brammetje. Op school is zijn onvoorspelbare, impulsieve gedrag plots ‘een probleem’ dat ‘besproken moet worden’. “Ik denk dat jullie hem nog niet echt begrijpen,” probeert de moeder nog, maar uiteindelijk begint ook zij te twijfelen wat nu precies het beste is voor het kind.
Brief aan de makers:

Dank jullie wel voor deze geweldige film! Echt vanuit de grond van mijn hart. Ons zoontje Nick is 6 jaar en is dit jaar naar groep 3 gegaan en vorig jaar is er bij hem ADHD geconstateerd, zo een 4 maanden nadat het bij mij is geconstateerd. De film heeft Nick laten zien dat hij niet raar is en dat het niet aan hem ligt maar dat het echt door de ADHD komt. Hij herkend er zoveel in, zeker omdat hij nu ook bezig is met de emoties die het geeft als ze je op school niet begrijpen en niet accepteren. Daarom gaan we samen, met stukjes van Brammetje, het laten zien in de klas en uitleggen waarom Nick nou Nick is en dat dat eerder heel leuk is dan lastig. Nick is iedere keer na het kijken erg emotioneel maar wij denken zelf dat dat ook is door de herkenning en stukje verwerking hiervan. Iedere hulpverlener, juf/meester, pedagoog, ouder, familie, vrienden en klasgenootjes raden wij aan om Brammetje Baas te kijken. Het zou verplicht moeten worden ;)

Nogmaals dank jullie wel voor dit cadeautje.

"Beschuldig niemand. Niet de leerkracht, niet het kind, niet jezelf" Deze en andere tips over hoe je het best omgaat met de leerproblemen van je kind vind je hier.
"Na iets meer dan 10 minuten film wisten de jongens het zeker: "Ze hebben ons bespied, mam." Zij genoten en ik droop tranen van zoveel herkenning!" - reactie van een mama, achtergelaten op facebook
Vlaamse vereniging voor ouders van kinderen met aandachtstoornissen, impulsief en overbeweeglijk gedrag: http://www.zitstil.be/