PATATJE OORLOG 
Hieronder kan je aanduiden wat jij van PATATJE OORLOG vond. Hoe meer sterretjes je aanklikt, hoe beter jij de film vindt. Vul daarna in het witte vakje je naam EN e-mailadres in, en klik daarna op verstuur.
Geef je score:
Uw naam:
Wil je zien hoe het eraan toeging op de animatieset van PATATJE OORLOG? Bekijk dan hier links de reportage van het Nederlandse tv-programma Klokhuis. Zo krijg je een idee van hoeveel werk en gepruts er in een animatiefilm kruipt.
De vader van Kiek werkt als dokter in een oorlogsgebied. Kiek is bang dat hem iets overkomt: een ontvoering, een verdwaalde kogel… Ze wil geen dode papa! Mama zegt dat het een kwestie van kansen is. Dus heeft Kiek een dode hond en een dode muis nodig. Want hoe vaak hoor je dat iemand een dode hond, een dode muis EN een dode papa heeft?
PATATJE OORLOG is gebaseerd op ‘Een kleine kans’, een boek van Marjolijn Hof dat in 2007 de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs kreeg. Hiernaast leest een meisje de eerste paar bladzijden uit dat boek. Kan je ze vergelijken met de eerste scènes uit de film?