KING OF DEVIL'S ISLAND 
Heb je genoten van KING OF DEVIL'S ISLAND? Of was het niet helemaal je ding? Laat het ons weten. Kleur hieronder het aantal sterren in dat deze film volgens jou verdient.
Geef je score:
Uw naam:
De acteurs lijken er een spelletje van te maken om zo weinig mogelijk te bewegen. Maar als ze dan een klein beetje bewegen, is de impact des te groter. Het optrekken van een wenkbrauw, een knikje met het hoofd, alles krijgt plots veel meer betekenis. Bovenstaand fragment is daar een perfecte illustratie van.
De Bastøygevangenis uit de film bestaat vandaag de dag nog steeds, maar is tegenwoordig één van de meest vooruitstrevende in zijn soort: een open gevangenis waar mensen die hun straf bijna hebben uitgezeten naartoe gaan om te werken en te leren zich weer in de maatschappij te voegen (zie het filmpje hiernaast). Wat denk jij? is dit niet te laks?
De sobere filmmuziek bestaat uit steeds dezelfde eenvoudige pianotonen in wisselende arrangementen. Beluister hieronder de muziek van Johan Söderqvist. Wat vond je goed aan deze muziek? Wat vond je minder goed? En waarom?