BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 5 
BEASTS OF THE SOUTHERN WILD vertelt ook een ontroerend verhaal over een vader-dochterrelatie. De 6-jarige dochter woont in een caravan, de vader in een vervallen huis wat verderop. Hij is soms gewelddadig, maar zij is een dapper en koppig meisje die zich niet gauw laat doen... En misschien is net dat de bedoeling van de vader: zijn dochter hard maken, zodat ze op haar eentje kan overleven in moeilijke omstandigheden. Is hij dan toch een goede vader?
Geef je score:
Uw naam:
“Wink is duidelijk geen perfecte vader, maar hij houdt erg veel van Hushpuppy. Hij weet alleen niet hoe hij die gevoelens moet uiten. Soms zorgt die liefde voor zijn dochter ervoor dat hij emotioneel wordt, en dat zijn nu net de momenten dat hij een erg slechte vader wordt en de meest verschrikkelijke dingen doet. Hij weet niet hoe hij met die dingen om moet gaan. Hij staat er als ouder ook alleen voor. Maar we hopen dat het publiek wel snapt dat hij haar graag ziet en dat hij een goed hart heeft. Maar dat wil niet zeggen dat de dingen die hij haar aandoet te vergeven zijn. Hij weet waarschijnlijk ook niets over meisjes. Hij dwingt haar om mannelijke dingen te doen en zegt voordurend dat ze een man moet zijn.”
- Producent Josh Penn
Wat maakt een vader tot een goeie vader? Wat moet hij doen en wat mag hij niet doen? Probeer eerst je eigen antwoorden op deze vragen te bedenken en vergelijk ze pas daarna met wat de mensen zeggen in het filmpje hiernaast.

Tot de industriële revolutie hadden vaders dikwijls een redelijk gelijkwaardige zorgtaak binnen het gezin waar ze dikwijls ook hun beroep uitoefenden in de directe nabijheid van de kinderen. Na de industriële revolutie werden eerst kinderen en dan ook moeders vrijgesteld van de arbeid buitenshuis en bleef die taak over voor vaders. De huiselijke zorgtaken kwamen daardoor in toenemende mate bij de moeder te liggen.
Is een relatie tussen vader en dochter anders dan een relatie tussen vader en zoon?
Hoe is de relatie tussen Hushpuppy en haar vader?
Hoe evolueert die tijdens de film?
Is Wink een goede vader?
Wat doet hij goed en wat doet hij minder goed?
Ziet Wink zijn dochter graag? Illustreer je antwoord met scènes uit de film.
Bedenk drie woorden die het best het karakter van Hushpuppy omschrijven. En doe hetzelfde met Wink.