BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 4 
In elk dorp van Louisiana werden audities gehouden, en uiteindelijk deden meer dan 3500 kinderen een auditie, maar niemand voldeed. Na een intense zoektocht van 8 maanden vonden ze Quvenzhané Wallis, vijf jaar. Zeitlin: “Haar auditie was een echte schok. Ze speelde een scène die ik al zoveel keer had gezien, en ze straalde zoveel levenskracht en vechtlust uit dat ik wist dat zij het moest zijn.”
Geef je score:
Uw naam:
Ook aan het vinden van een acteur voor de rol van de vader ging een lange auditieperiode vooraf. Ze vonden de juiste man uiteindelijk… aan de overkant van de straat. Dwight Henry was de bakker waar de productiestaf af en toe donuts ging kopen. Na lang aandringen ging hij akkoord om de vader te spelen, op voorwaarde dat hij zoveel mogelijk kon blijven bakken. En dus repeteerden ze zijn scènes tussen 2 en 6 uur ’s nachts in de bakkerij, terwijl Dwight brood bakte.
Wat vond je van de acteerprestaties?
Had je al acteurs in andere films gezien? Maakte dat de film geloofwaardiger, denk je?
Bekijk je liever een film met onbekende of met bekende acteurs? Waarom?
Als de film door andere acteurs gespeeld zou worden, zou dat een verschil uitmaken?
Quvenzhané Wallis is natuurlijk niet de eerste die op heel jonge leeftijd een prachtvertolking neerzet. In 1994 won de 11-jarige Anna Paquin zelfs een Oscar voor haar rol in THE PIANO. Hiernaast zie je een filmpje van die Oscaruitreiking...