BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 3 
De grote beesten uit de film zijn oerossen of oerrunderen, een uitgestorven dier dat wel degelijk heeft bestaan. Je vindt ze nog in de bewaarde grottekeningen uit de oertijd, zoals in Lascaux of Pech Merle. Kan jij een betekenis geven aan de beasts?
Geef je score:
Uw naam:
“Hushpuppy ziet zichzelf als de laatste van haar soort, ze wordt met uitsterven bedreigd. Ze zit eigenlijk in hetzelfde schuitje als de holbewoners, een beschaving die we voornamelijk kennen van de grottekeningen. De beesten die Hushpuppy en haar beschaving uiteindelijk komen vernietigen zijn letterlijk de figuren die de holbewoners hebben geschilderd.” - Regisseur Benh Zeitlin

arrowlinks arrowrechts
Als je geen budget hebt voor speciale effecten, moet je inventief zijn. De beesten werden gespeeld door babyvarkens. Van bij de geboorte werden de varkens gevoed en vertroeteld door de crewleden van de film. Ze leerden hen ook trucjes aan en lieten hen wennen aan het dragen van pruiken. Met deze pruiken lijken ze meer op oerossen. De varkens kregen ook namen, zoals Olivier, Mona en Miley Cyrus.
"Magisch Realisme is de stijl die de werkelijkheid realistisch lijkt weer te geven, maar tegelijk een geheimzinnig en magisch aandoende sfeer uitstraalt die uit een droomwereld lijkt te komen."
Is Beasts of the Southern Wild een fantasyfilm of een realistisch drama?
Welke elementen uit Beasts of the Southern Wild zijn typerend voor een fantasyfilm?
Welke elementen zijn typerend voor een realistisch verhaal?
Welk woord omschrijft de film het beste en waarom: een sprookje, een mythe, een fabel, een magische realistische film of een ecologisch pamflet?