BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 2 
In de film wonen Hushpuppy en Wink op een geïsoleerd eiland, bijgenaamd de Badkuip. De filmmakers vonden de locaties op Isle de Jean Charles, een piepklein eilandje in het zuiden van Louisiana, niet ver van New Orleans. Er rijdt maar één straat door en de filmmakers mochten tijdens de draaiperiode bij de inwoners van het eiland overnachten.
Geef je score:
Uw naam:
Regisseur Benh Zeitlin: “In Louisiana verandert het klimaat veel zichtbaarder en gewelddadiger dan elders. De mensen zeggen “Twintig jaar geleden was dat een veld. Nu niet meer, nu moet ik een brug over om daar te geraken.” Het gevolg is ook dat de mensen in Louisiana anders reageren op de film. Inwoners van Louisiana beschouwen de film meer als een realiteit. Zelfs de fantastische elementen herkennen ze op één of andere manier. Ze begrijpen de beesten, begrijpen waar ze vandaan komen, en zien dit niet als een fantasyfilm. Toon je de film elders, dan wordt hij meer als een sprookje gezien, of een fabel.”
De eerste draaidag van de film was 20 april 2010, de dag dat enkele kilometers verder een olielek van BP de nabije natuur verwoestte. Er was sprake dat er de komende tien jaar in de hele buurt niet meer zou mogen gevist worden. En dat in een vissersdorp!
Ben je ecologisch bewust? Ben je bezorgd om de toekomst van de planeet? Neem je altijd plastic zakjes in de supermarkt? Wordt er thuis gesorteerd? Ben je fatalistisch omdat een mens alléén er toch weinig kan aan veranderen? Of kan het je allemaal niets schelen?