BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 1 
Nog geen 27 was hij, toen hij actie riep op de set van Beasts of the Southern Wild, zijn eerste langspeelfilm. Regisseur Benh Zeitlin werd geboren en getogen in New York, maar woont al zeven jaar in New Orleans, waar hij zijn huis deelt met een hele rits wilde beesten. “Op de set werkten vooral mensen zonder ervaring. De chaos op de set kon mij niets schelen, want ik was omringd door wilde, dappere en goedhartige mensen die ik graag zie. En ik ben er van overtuigd dat de film uiteindelijk ook het karakter zal uitstralen van de mensen die hem hebben gemaakt: wild, dapper en goedhartig.”
Geef je score:
Uw naam:
Ben Zeitlin heeft Beasts of the Southern Wild niet enkel geregisseerd, hij schreef ook mee aan het scenario en de muziek. Zeitlin: "Ik kan mij niet voorstellen dat ik een film zou maken zonder de muziek ervoor te componeren, of het scenario mee te schrijven. Dat zou ik niet kunnen!" Hieronder zie je hem aan het werk tijdens het componeren.
Benh Zeitlin regisseerde in 2006 de kortfilm Glory at Sea (zie hierboven) waar enkele mensen na een orkaan op zoek gaan naar familieleden. Toen productiefirma Cinereach de film zag, wilden ze onmiddellijk de eerste langspeelfilm van Zeitlin produceren. Dat werd The Beasts of the Southern Wild.
Welke visuele elementen zijn opgevallen aan deze film?
Welk sfeer roept de gebruikte filmmuziek op?
Welke muziek zou jij gekozen hebben?
Volgens de regisseur heeft een film altijd dezelfde uitstraling als de mensen die hem hebben gemaakt. Klopt dat, denk je?