SUBMARINE 
Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op Verstuur.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Regisseur Richard  Ayoade: “De humor uit het boek komt vooral voort uit de spanning tussen wat je denkt dat er gebeurt en de manier waarop Oliver het beschrijft. We hebben dan ook lang geworsteld met de vraag hoe we dat naar beelden konden vertalen."  Hoe hebben de filmmakers dit uiteindelijk opgelost?
In SUBMARINE is de montage vaak opvallend aanwezig. Beelden die plots stilstaan, vertraagde beelden, versnelde beelden, jump cuts. Kan je in het filmpje hiernaast het aantal shots tellen? (Je krijgt telkens een nieuwe shot als het camerastandpunt verandert.)
Alex Turner van Arctic Monkeys schreef voor deze film enkele mooie songs. Hierboven kan je er één van beluisteren (Stuck on the puzzle). De beelden komen uit de film.
"De meeste mensen denken dat ze unieke individuen zijn, dat niemand op aarde op ze lijkt. Deze gedachte maakt het voor hen mogelijk om ’s morgens op te staan, te eten en rond te lopen alsof er niets aan de hand is." (Oliver Tate)