De Geweldige Beer 
Bekijk hierboven de trailer in de originele Deense taal. Wat valt je op? Wat is er allemaal anders dan in de Nederlandse versie? Kijk naar de lippen van de personages. Welke geluiden hoor je nog allemaal? Zijn die anders? ...
Alle filmfragmenten maken deel uit van de opdrachten in de lesmap: hoofdstuk Focus op geluid.
-
Hierboven vind je hetzelfde filmfragment met twee soorten muziek.
- Rechts vind je een filmfragment met ander geluid.
- Links vind je het filmfragment dat bij de storyboards hoort.

Dubbelklik om de fragmenten op groter formaat te zien.
Maak je eigen thaumatroop! Een thaumatroop bestaat uit een schijfje waarop aan beide zijden één verschillende afbeelding staat, en een touwtje aan allebei de kanten van de schijf. Als je via de touwtjes heel snel draait zien onze ‘trage’ ogen één beeld i.p.v. twee!
  Trage ogen? Wanneer we bijvoorbeeld naar een film kijken, kunnen onze ogen de snelheid van de getoonde beelden niet volgen. Een film bestaat uit onnoemelijk veel aparte beeldjes (foto’s), maar onze ogen zijn zo traag dat we één doorlopend, bewegend beeld zien. Zo gaat het ook bij de thaumatroop: wanneer we het touwtje tussen onze vingers laten rollen, draait het schijfje zich razendsnel om. Dat gaat te snel voor onze ogen! Ze voegen beide beeldjes samen tot één beeld. Probeer zelf maar!
  Wat heb je nodig? Lijmstift, schaartje, kleurmateriaal, perforator en twee elastiekjes of touw.
De thaumatroop: http://www.jekino.be/degeweldigebeer/thaumatroop.pdf
Hoe gaan we te werk? Kleef de twee blanco zijden op elkaar met de pijlen naar elkaar toe. Zorg dat de zwarte bolletjes overeenkomen. Maak met een perforator gaatjes in de zwarte bolletjes. Steek door elk gaatje een elastiek of touwtje. Maak een lus met de elastiek zodat hij stevig vast blijft zitten. Draai nu met de vingers heel snel de thaumatroop rond om Jonathan in de muuropening te zien.

 
Onderstaand fragment kan je gebruiken bij de OPDRACHT GELUIDEN HERKENNEN op p30.

Het fragment is afkomstig uit het lespakket Ingebeeld 1, te koop via http://www.jekino.be/winkel