THE ARTIST 
Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op Verstuur.
Geef je score:
Uw naam:
Regisseur Michel Hazanavicius: “Ik liep al 7 jaar rond met de droom om een stomme film te draaien. Vooral omdat deze kunstvorm je op je verantwoordelijkheden als regisseur wijst. Het is niet aan de scenarist of aan de acteurs om het verhaal te vertellen – het is echt de taak van de regisseur. Net omdat er geen gesproken woord aan te pas komt, moet je terug naar de basis: emoties oproepen met beelden en muziek. Dat maakt het fascinerend!
Op 6 oktober 1927 ging THE JAZZ SINGER in première, een melige musical waarin de steracteur de eerste woorden uit de filmgeschiedenis spreekt: “You ain’t heard nothing yet.” Waarop hij in zingen uitbarst. Twee jaar later behoorde de stomme film definitief tot het verleden. Voor vele acteurs luidde de geluidsrevolutie het einde van hun carrière in, omdat hun stem of accent niet paste bij het beeld dat het publiek van hen had. Hieronder kan je de eerste woorden uit de filmgeschiedenis beluisteren en bekijken!
Als inspiratie voor het verhaal van THE ARTIST werden de biografieën gebruikt van acteurs en actrices uit de jaren ’20. Vooral Douglas Fairbanks, Gloria Swanson, Joan Crawford, Marlene Dietrich en John Gilbert dienden als inspiratiebron.
Componist Ludovic Bource: “In de stomme film is muziek essentieel om het verhaal te vertellen en de emoties te begeleiden. En de muziek is zo goed als altijd aanwezig. Ik kon songs maken van 7 tot 9 minuten, wat voor een filmcomponist echt een verademing is.”