INCENDIES 
Een tweeling en hun moeder. Eén groot verhaal. Wie is hun vader? En kan het kloppen dat ze nog een broer hebben? De tweeling gaat met behulp van een aantal mensen op zoek in het verleden. Ze graven steeds dieper en dieper... Geef hieronder punten op deze film!
Geef je score:
Uw naam:
INCENDIES is een verfilmd toneelstuk van Wadji Mouawad. De schrijver theatermaker woont in Canada en vluchtte op jonge leeftijd weg uit Libanons. Het toneelstuk INCENDIES ging in 2003 in première en heeft al veel internationale prijzen gewonnen.
In welk land in het Midden-Oosten de film zich afspeelt, wordt niet expliciet getoond. De regisseur wilde met de film een bepaalde politieke afstand bewaren, en meer het verhaal van de personages zelf vertellen.
De film werd deels in Québec en deels in Jordanië opgenomen.

 Hierboven kan je  de sterke openingscène zien van de film. De muziek is van de bekende groep Radiohead. Het is een buitengewoon begin van de film, een overdonderde scène waarvan het belang ervan meteen duidelijk is. De exacte betekenis van de scène wordt pas later in de film duidelijk.

Heb je gemerkt dat de titel van de film in het begin van de film niet getoond werd? Deze titel zie je pas helemaal op het einde van de film verschijnen... Waarom deed de regisseur dit denk je?