THE IRON LADY 
Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op Verstuur.
Geef je score:
Uw naam:
Hoe strijdlustig was de Margaret Thatcher? En hoe accuraat is de vertolking van Meryl Streep? In het filmpje hierboven kan je kennismaken met de echte Margaret Thatcher. Zijn de gelijkenissen treffend?
Meryl Streep: “De stem is de uitwendige manifestatie van het innerlijke van het personage. Zonder stem heb je niets. Ik luisterde uren naar geluidsfragmenten van Margaret Thatcher. Ik vertelde alles met die stem: verhaaltjes, poëzie, speeches... zodat die stem een tweede natuur wordt. Zodat je denkt met die stem, net zoals je een andere taal leert.”
Meryl Streep zet een sublieme Margaret Thatcher neer. In het filmpje hierboven vertelt ze waarom ze deze rol zo graag wou spelen. Je krijgt meteen ook een blik achter de schermen van hoe het er op een filmset aan toe gaat.
Een biopic, filmbiografie of biografische film is een film die het leven van een of meerdere bestaande personen vertelt. Het woord is een Engelse samentrekking van biographical en picture. Enkele beroemde biopics: Ghandi, A Beautiful Mind (over John Nash), The Aviator (over Howard Hughes), Walk the Line (over Johny Cash), Frida (over Frida Kalho)…