17 FILLES 
Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op Verstuur.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
De regisseurs (en zussen) Delphine en Muriel Coulin zien in de vreemde beslissing van de meisjes een noodkreet voor een betere toekomst en een verlangen om snel volwassen te worden. Delphine Coulin: “Onze meisjes beginnen te beseffen dat het leven in het klein dorpje niet veel verrassends voor hen in petto heeft. Ze zien ook voortdurend ongelukkige volwassenen. Ze zijn op zoek naar iets wat hun leven wél spannend en opwindend kan maken.”
De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. In het kleine Amerikaanse vissersdorpje Gloucester werden in 2008 zeventien jonge meisjes op dezelfde school tegelijk zwanger. De meisjes waren niet ouder dan 16 jaar. Wat was er aan de hand? Uiteindelijk bekenden een paar meisjes dat ze een soort pact hadden gesloten om samen zwanger te worden, en de kinderen samen groot te brengen.
Bekijk bovenstaand fragment en beantwoord deze vragen:
- Wat vertelt deze scene over de meisjes?
- Wie is de leidersfiguur? Waaraan merk je dat?
- Wat willen ze bereiken? En wat willen ze zeker niet?
- Is er volgens jou sprake van groepsdruk of dwang?
- Vond je deze scène geloofwaardig? Waarom wel of waarom niet?
"Een leidersfiguur creëert een bepaalde dynamiek, oefent een invloed uit op de rest. Dat kan zowel constructief als destructief zijn. Dat kan gaan van invloed op kledij, muziek, uitgaan, drank of druggebruik. Een leidersfiguur kan mensen rond zich meeslepen in een negatieve spiraal van verslavingen of geweld. Maar hij of zij ook een motiverende invloed hebben, en bijvoorbeeld anderen aanzetten om beter te studeren." (een leerling van het secundair onderwijs naar aanleiding van 17 filles)