LE GAMIN AU VELO 
Heb je genoten van LE GAMIN AU VELO? Of was het niet helemaal je ding? Laat het ons weten. Kleur hieronder het aantal sterren in dat deze film volgens jou verdient.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
De Belgische broers Luc en Jean-Pierre Dardenne maken al sinds 1996 de ene straffe film na de andere. Hun films spelen zich altijd af in het industriestadje Seraing, en gaan steeds over een hoofdpersonage dat met beperkte middelen een morele beslissing moet nemen. Voor LE GAMIN AU VELO hebben ze voor het eerst in de zomer gefilmd (hun andere films spelen zich af tijdens de grauwe herfstdagen), en hebben ze voor het eerst muziek gebruikt. Dit levert onmiddellijk al andere accenten op. Vergelijk bijvoorbeeld de trailer van LE GAMIN AU VELO (rechtsboven) met de trailer van één van hun vorige films ROSETTA (hier links).
Jean-Pierre Dardenne: “We hebben de film lang als een sprookje gezien. Samantha zou de goede fee kunnen zijn. En de drugsdealer de grote boze wolf. Het is geen toeval dat Cyril net als roodkapje altijd een rode T-shirt of jas draagt. Het bos is net als in de sprookjes ook hier een plaats van gevaar en opwinding. We hebben er zelfs aan gedacht om de film ‘Een eigentijds sprookje’ te noemen.”
-----------------------------------------------

Heb je deze film gezien samen met de kortfilm BADPAKJE 46? Kijk dan zeker ook op de filmfiche van die Vlaamse kortfilm, die net als LE GAMIN AU VELO in de prijzen viel op het 64e filmfestival van Cannes. Ga naar de filmfiche
Hieronder kan je luisteren naar het muziekje dat in de film verschillende keren voorkomt (je zal het herkennen vanaf +/- 40 seconden). Kan je de sfeer van deze muziek omschrijven? Waarom hebben de regisseurs voor deze muziek gekozen? Welke muziek zou jij gekozen hebben?