In a better world 

Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op 'verstuur'.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
"Iedere keer als ik regisseer vraag ik mezelf af: Is dit echt? Is dit oprecht? Eerlijk? Ik ben voortdurend op zoek naar authenticiteit en intensiteit" - Regisseur Susanne Bier

Hiernaast zie je een reportage over een youtube-sensatie: een gepeste jongen nam wraak en werd wereldberoemd. In de vele tv-interviews vertelde Casey dat hij van zijn positieve aandacht geniet: “Vroeger kreeg ik zelfmoordneigingen, maar nu niet meer. Niemand durft me nu nog lastigvallen.”  Is wraak soms gerechtvaardigigd?

Bekijk bovenstaand fragment. Zou dit uit een documentaire kunnen komen? Waarom wel of waarom niet? Welke elementen doen aan een documentaire denken? Waarom zou de regisseur die keuzes gemaakt hebben, denk je?

Bij de meeste films weet je al na de eerste tien minuten welke kant het verhaal zal opgaan (de verlegen jongen zal verliefd worden, de gepensioneerde actieheld zal nog één keer de wereld redden etc.). Was dat in deze film ook het geval? Waarom wel of waarom niet?Hoeveel verhalen worden er verteld? Hoe zijn de verschillende verhalen met elkaar verbonden?Elk personage zit tijdens de film midden in een persoonlijke crisis. Waar of niet?