FOUR LIONS 
Wat vond je van FOUR LIONS? Hieronder kan je jouw waardering over de film geven door een aantal sterren aan te duiden. Hoe meer sterren je aanduidt, hoe beter je de film vond. Geef ook je naam en e-mail adres in.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Wat is voor de personages de motivatie voor een terroristische aanslag? Zoek het antwoord voor de vijf belangrijkste personages: Omar, Barry, Waj, Faisal en Hassan. Wat vond je overigens van de personages? Werden ze niet te sympathiek weergegeven?
Wat is jouw beeld van een moslim? Hoe heb je dat beeld gevormd? Is het waar dat er enkel nog moslims in films of op tv komen als ze een terrorist of onderdrukte vrouw zijn? En wat denk je van FOUR LIONS? Bevestigt deze film dat clichébeeld? Hiernaast zie je alvast een jonge Amerikaanse moslim die dat beeld grondig beu is!
Hierboven zie je en fragment uit FOUR LIONS. Vond je die scene grappig? Waarom wel of waarom niet? Welk soort humor is dit, denk je? Mag je hier eigenlijk wel om lachen? Wanneer wordt humor te grof?
“Ik wou racistische clichés vermijden. Daarom concentreert de film zich vooral op de gelijkenissen tussen mensen. De gebreken en de tekortkomingen van de personages zijn heel herkenbaar voor iedereen, of je nu moslim, katholiek of joods bent. Als je vergeet dat die kerels terroristen zijn, zijn ze eigenlijk juist heel gewone mensen, en dat is niet hoe moslims doorgaans in beeld komen.” (Regisseur Chris Morris)