Life, above all 

Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op 'verstuur'.
Geef je score:
Uw naam:
Chanda is jong, toch zorgt ze in haar eentje voor haar broertje en zus, gaat ze in haar eentje op zoek naar haar moeder en vecht ze in haar eentje tegen de leugens en het bijgeloof van haar buren.
Ze verkiest het "leven" boven dit alles, Life above all.
Vind je haar dapper? Of eerder koppig? Zou je dit zelf ook zo doen of zou je het anders aanpakken?
De mensen uit de omgeving van Chanda zijn zeer bijgelovig. Zo wordt er verteld dat Chanda's moeder vervloekt is, dat ze baby Sara vergiftigd heeft, er wordt een uitdrijving gedaan,... 
Dit is ook in werkelijkheid zo, in Zuid-Afrika heerst er veel bijgeloof. Een voorbeeld hiervan is de omgang met albino's. Men gelooft dat ze magische krachten bezitten. Dit leidt ertoe dat sommigen van hen daar brutaal vermoord worden en hun lichaamsdelen verkocht worden.

arrowlinks arrowrechts

In de film mag het woord AIDS of HIV niet uitgesproken worden, omdat de mensen geloven dat dit ongeluk brengt. Weet jij wat AIDS is? Op deze site kan je er heel wat informatie over vinden.

De film Life above all is gebaseerd op het boek "Chanda's geheim" van Allan Stratton. Het is een heel succesvol boek. Heb je er al van gehoord of heb je het al gelezen?