De schaduw van Skellig 
Wat vond je van De Schaduw van Skellig? Hieronder zie je een aantal sterren. Geef je waardering over de film door een aantal sterren aan te duiden. Hoe meer sterren je aanduidt, hoe beter je de film vond. Geef ook je naam en e-mail adres in.
Geef je score:
Uw naam:
Zoals je hierboven kan zien heeft acteur Tim Roth heel wat uren in de make-up kamer gezeten. Toch is de make-up voor een acteur meer dan enkel zitten wachten. Het uiterlijk is immers erg bepalend voor het personage.
Het boek De Schaduw van Skellig van David Almond is een ware klassieker in de jeugdliteratuur die heel wat internationale prijzen won, waaronder de Zilveren Griffel 2000. In 2007 werd het door Carnegie geselecteerd als een van de belangrijkste jeugdboeken van de afgelopen 70 jaar.
Herbekijk hierboven het indrukwekkend openingsbeeld van de film. Waarom heeft de regisseur voor dit beeld gekozen, denk je? Welke thema's uit de film komen hier al aan bod?
De Schaduw van Skellig behoort tot het fantasy-genre. Hou je van dit genre? Waarom wel of waarom niet? Heb je een favoriete fantasyfilm? Waarom is die beter dan de anderen? Wat moet een goede fantasyfilm zeker bevatten?