An Education 
Wat vond je van de film AN EDUCATION?
Hieronder zie je een aantal sterren. Geef je waardering over de film door een aantal sterren aan te duiden. Hoe meer sterren je aanduidt, hoe beter je de film vond. Geef ook je naam en e-mail adres in.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Hierboven zie je archiefbeelden uit Londen in de jaren '60. Vergelijk de kostuums uit dit filmpje met de kostuums in de film. Vind je de kostuums geschiedkundig correct? Zoek voorbeelden van wanneer wel en wanneer niet? Waarom hebben de filmmakers soms van de geschiedenis afgeweken, denk je?
Ik heb veel geleerd van mijn twee jaar met David. Ik leerde alles over dure restaurants en luxehotels en buitenlandse reizen, ik leerde over antiek, Ingmar Bergmanfilms en klassieke muziek. Maar David heeft me daarnaast dingen geleerd waarover ik het liefst niets had geweten. Ik heb geleerd mensen te wantrouwen. Ik heb geleerd dat mensen – ook als je denkt ze  te kennen – eigenlijk niet te kennen zijn. Al deze lessen waren een goede basis voor mijn carrière als journalist, maar niet, denk ik, voor het leven. Het maakte me te voorzichtig, te alert, te afhoudend. (Lynn Barber)
Bekijk de scene uit AN EDUCATION en bespreek volgend citaat:
"Personages bestaan uit actie, zegt onze lerares Engels altijd. Ik denk dat het betekent dat als je niets doet, dat je dan ook niemand bent."
Ben je het hiermee eens?
De film is gebasseerd op een korte autobiografische tekst van Lynn Barker. Je kan de hele tekst hier lezen: http://www.guardian.co.uk/culture/2009/jun/07/lynn-barber-virginity-relationships