Das Weisse Band 
Wat vond je van de film DAS WEISSE BAND?
Hieronder zie je een aantal sterren. Geef je waardering over de film door een aantal sterren aan te duiden. Hoe meer sterren je aanduidt, hoe beter je de film vond. Geef ook je naam en e-mail adres in.

Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
De visuele stijl van de film is beïnvloed door de foto’s van August Sander (zie foto's hierboven). Deze Duitse fotograaf wou met zijn portretten de volledige maatschappelijke orde van zijn tijd in kaart brengen.
Hiernaast vind je een fragment uit de filmklassieker Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt uit 1927. Je krijgt er een heel precies beeld hoe er in Berlijn geleefd werd in de jaren voor de nazi's aan de macht kwamen...
“Waarom volgen mensen een ideologie? Het Duitse fascisme is het bekendste voorbeeld van ideologische waanzin. De volwassenen van 1933 en 1945 waren kinderen in de jaren voor Wereldoorlog I. Wat maakte hen vatbaar voor het fascisme? Das Weisse Band probeert het Duitse fascisme niet te verklaren. Het onderzoekt de psychologische voorwaarden die er voor nodig zijn. Welk aspect van de opvoeding zorgt er voor dat een volk zijn verantwoordelijkheden wil afstaan? Welk aspect van de opvoeding zorgt er voor dat ze een ander leren haten?” (Regisseur Michael Haneke)
Welke vreemde gebeurtenissen gebeuren er in Das Weisse Band? Wie is het slachtoffer van het eerste 'ongeval'? En wat is het tweede? Krijg je bij elk 'ongeval' een duidelijk hint naar de daders?