Les Barons 
Het ontging ook de Franse krant Le Monde niet: twee maanden nadat Molenbeek in de media kwam wegens rellen, kwam de buurt weer volop in de belangstelling. Niet omdat er auto's in brand stonden, maar omdat de rijen voor de bioscoop zo lang waren. Iedereen wou Les Barons zien.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Links kan je een reportage uit Ter Zake bekijken over Sint-Jans-Molenbeek, de buurt waar Les barons zich afspeelt. Vergelijk het Molenbeek uit deze reportage met het Molenbeek uit de film.Actrice Amelle Chahbi vond het een ware verademing om het personage Malika te vertolken. Ze krijgt meestal rollen van onderworpen, geslagen vrouwen aangeboden. Nu mocht ze voor het eerst een tevreden en zelfstandige vrouw spelen, die haar eigen keuzes maakt. Dit soort vrouwenrollen zijn erg zeldzaam voor actrices met een Marokkaans uiterlijk.
Regisseur Nabil Ben Yadir (zie foto) schreef zeven jaar aan het scenario van Les Barons, terwijl hij ’s nachts een job had als parkingbewaker. “In de buurt wist iedereen dat ik aan een film werkte. Om de haverklap werd er met me gelachen: “Hoe zit het met die film van je?” Wraakgevoelens heb ik niet, maar ik ben wel trots dat deze film bestaat, dat er affiches hangen bij Kinepolis en UGC De Brouckère. Ergens de eerste in zijn, dat is me nog nooit overkomen.”