Eagle hunter's son 
Wat vond je van Eagle hunter's son? Geef het aantal sterren dat je de film zou geven hieronder weer, vul je naam en mailadres in en klik op 'verstuur'
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Het gezin in de film, bestaat in het echt ook. De arend die je in de film ziet, is in het echt de adelaar van het gezin waarover de film gaat. Het jongetje is niet het echte zoontje van het gezin. Op de set waren constant tolken aanwezig om te vertalen wat er gezegd werd. De regisseur en een deel van de acteurs begrijpen geen Mongools, en de acteurs die wel Mongools spraken, verstonden de taal van de anderen niet.
Links zie je de trailer van Khadak, ook een film over Mongoolse nomaden. Hij heeft prijzen gewonnen in Venetië, Toronto en op het Sundance filmfestival. De film geeft je ook schitterende beelden van het uitgestrekte Mongolië. Via deze link ga je naar de site van Khada. Bekijk de trailers van beide films, en vertel wat de gelijkenissen en de verschillen zijn.
In de film gaat de jongen zijn droom over het leven in de stad achterna. Heb jij een droom die je heel graag waar zou maken? Wat zou je daarvoor doen en hoe ver zou je daarvoor willen gaan?
Wist je dat nomadische mongolen:
- voornamelijk schapen, geite en paarden hoeden in kuddes van 100 à 200 dieren?
- door kamelen hun last laten dragen?
- het jagen met arenden niet enkel zien als het verdienen van geld, maar ook als een kunst?
- voornamelijk in 'gers' slapen? Dat zijn 4 tot 8-hoekige tenten van canvas, omhult met geplette schapenwol en witte plastiek.
- warme kledij nodig hebben omdat in de winter de temperatuur kan dalen tot - 60°C?

Via deze link kan je een kort reisverhaal lezen over mongoolse nomaden.