Fighter 
Wat vond je van de film? Duid hieronder aan hoeveel sterren je de film geeft. Vul dan je mailadres en je naam in en druk op 'verzend'.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Cyron Melville (Emil)is niet aan zijn proefstuk toe met deze film. Hij had al naam gemaakt in de Deense serie 'The killing' en speelde mee in de films in 2 moves and one pass (2003), Life hits en Trippel dare (2006). Hier kan je een interview met hem lezen.
Semra Turan (Aicha) ging nog naar school toen deze film gemaakt werd. Zij had geen acteerervaring. Ze is wel een professionele vechter. Ze traint al sinds enkele jaren heel intensief en nam deel aan verschillende internationale comtetities. Wat vind je van haar acteerprestaties? Is het te zien dat ze geen actrice is, of valt het totaal niet op?
Bekijke via deze link een filmpje en je zal snel zien dat Kong-Fu om meer gaat dan enkel vechten.


Links zie je een aantal foto's. Op de gezichten van de mensen zie je steeds een duidelijke emotie. Kan je die benoemen en linken aan wat er op dat moment gebeurde? Hoe zou jij reageren?
De vechtscènes zijn meer dan spectaculaire intermezzo's. Ze vertellen ons specifieke details over hoe de personages zich voelen. Ken je daar voorbeelden van? Wat kwam je te weten in de vechtscènes? Wat is het verband tussen de actiescènes en het verhaal?
Denk bij voorbeeld aan:
- het voedselgevecht tussen Aicha en Omar
- de halve finale op het toernooi tussen Aicha en Emil
- het finalegevecht tegen Omar

Hierboven zie je de trailer van de film. Op 6 maanden tijd werd deze film gefilmd. Tussen het filmen door werd er veel tijd besteed aan het inoefenen van de vechtscènes en het geven van acteerlessen.
Fighter gaat voor een groot deel over verliefdheid en tradities. Niet altijd de makkelijkste combinatie zo blijkt. Is het jou ooit overkomen dat je ouders iets anders wilden dan jij? Waar ging dat over en hoe heb je dat opgelost? Zie je gelijkenissen met wat Aicha meemaakt? Waarom wel of waarom niet?