For a moment Freedom 
Wat vond je van For a moment, freedom?
Hoe beter je de film vindt, hoe meer sterren je aanduidt.
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
In België zijn er verschillende organisaties bezig rond het thema 'vluchtelingen'. Een voorbeeld van zo'n organisatie is Vluchtelingenwerk. Zij organiseren verschillende campagnes om het thema in het nieuws te houden.
Zo is er de campagne 'Vluchteling wordt je niet uit vrije wil'. Met die campagne wil vluchtelingenwerk uitleggen wat een vluchteling is, waarom mensen vluchten en waarom ons land vluchtelingen beschermt.
Ook 'Vluchtelingen, je kan er mee lachen' is zo'n campagne. Met deze campagne willen ze vooral een genuanceerd beeld geven van het samenleven met vluchtelingen - niet overwegend negatief, zoals te vaak gebeurt, maar ook niet naïef positief. Het leven zoals het is, zeg maar.

Wat vind jij van deze campagnes? Wat voor effect hebben ze op jou?

Links van de pagina zie je een aantal foto's uit de film. Welke emoties kan je uit deze foto's halen?
Wat gebeurt er op de foto's en hoe zou jij reageren?

Hieronder zie je een heel kort filmpje over de omstandigheden van vluchtelingen in Brussel en wat de overheid daar (niet) aan doet.

Hierboven zie je de trailer van de film. Het meisje vraagt: "waarom hebben kinderen papieren nodig om bij hun ouders te zijn?" Hoe denk jij daarover? Is het goed dat iedereen papieren heeft? Waarom wel/niet?
Deze film gaat over het leven van een aantal vluchtelingen. Wat is jou idee over vluchtelingen? Ken je mensen die ooit gevlucht zijn uit hun land?