BOY A 
Boy A gezien? Wat vond je van de film? Vink hieronder aan hoeveel sterren deze film voor jou verdient. Vul daarna in het witte vakje je naam EN e-mailadres is en klik op verstuur. Misschien win jij dan wel 1 van onze prijzen. Gewoon door je me
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Verdient een misdadiger een tweede kans? Zelfs als de maatschappij zegt dat hij of zij er klaar voor is? Kan je als persoon veranderen, denk je? Kan een ‘moordenaar’ ooit een ‘goed mens’ worden?

In België komen jongeren die een strafbaar feit hebben gepleegd in een jeugdinstelling terecht. Hiernaast zie je een reportage over de gesloten jeugdinstelling De Hutten te Mol. De bedoeling is dat jongeren terug op het rechte pad komen, net als Jack in Boy A.
John Crowley en zijn cameraman Rob Hardy vonden inspiratie voor hun poëtische en lyrische filmstijl in twee films met dezelfde titel: Elephant (2003) van Gus van Sant en Elephant (1989) van Alan Clarke. Hierboven de trailer van de film van Gus Van Sant. Zie je gelijkenissen in de manier waarop er gefilmd is in Boy A?
Opgroeien loopt niet altijd van een leien dakje. Soms kom je met situaties in aanraking waar je moeilijk een oplossing voor vindt. Misschien heb je problemen thuis of mogelijk een misdrijf gepleegd. Jongerenwelzijn probeert op zo'n moment een uitweg te bieden. www.jongerenwelzijn.be