Brendan, het geheim van Kells 
WAAROVER GAAT DE FILM?

Ierland, 9de Eeuw… Brendan, een opgewekte en goedlachse weesjongen van twaalf leeft in de abdij van Kells. Op een dag ontmoet hij de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Enthousiast en begeesterd door deze ontmoeting laat Brendan zich meeslepen door de lokroep van de creativiteit en verbeelding. Hij heeft nog slechts één doel voor ogen: zelf meester-illustrator worden en het waardevolle Book of Kells afwerken.Vijandige Vikings, een heidense slangengod en een woudgeest kruisen zijn pad tijdens zijn angstaanjagende tocht naar de verbeelding.
Geef je score:
Uw naam:
Het lied van Aisling is de favoriete scène van de regisseur Tomm Moore. Heb je zelf ook een lievelingsscène? 

arrowlinks arrowrechts
Teken hierboven zelf een miniatuur. Versier de eerste letter van je naam, net zoals de monniken vroeger deden. Je zal zien dat het een echt monnikenwerk is ;-)!
In Ierland kent iedereen het Book of Kells. Het boek is een echte schat en vormt de trots van Ierland. Het wordt elke dag tentoon gesteld in de Old Library van de universitaire bibliotheek Trinity College Library Dublin. Moderne apparatuur zorgen er voor de juiste temperatuur en vochtigheid, en drie bewakers verliezen het boek geen seconde uit het oog! Op een aparte website van het Trinity College kan je lezen welke bladzijden van het boek die dag open liggen.