Leroy 
Geef hieronder je mening over LEROY. Kleur het aantal sterren die de film volgens jou verdient. Vul je naam en e-adres in en klik op verzenden.
Geef je score:
Uw naam:
De beeldtaal van LEROY verwijst regelmatig naar de blaxploitation films. Zo is bijvoorbeeld de generiek een superbe imitatie van het genre. Ook de soundtrack is gebaseerd op de swingende funkmuziek uit die tijd, aangevuld met een scheutje hip hop. Het openingsmuziekje is pure blaxploitation, en wanneer Leroy en zijn vrienden uitrukken (baseball knuppels in de hand) klinkt op de achtergrond een imitatie in pure SHAFT-stijl. Bekijk hierboven het origineel; kan je stijlkenmerken geven van de blaxploitation die je ook in Leroy terug vindt?
>> hier vind je meer info over blaxploitation
WIE IS MALCOLM X?

Eén van Leroy’s grote voorbeelden is Malcolm X (1925 – 1965) van wie hij niet enkel het gedachtegoed, maar ook het brilmontuur overneemt. Op de foto hiernaast zie je een foto van de man. Weet jij wie hij was? >> Via deze link krijg je meer info over de achtergrond van Malcolm X en over zijn politiek.
In 2005 draait regisseur Völckers de kortfilm LEROY RÄUMT AUF. Je kan het eerste deel van deze kortfilm hierboven bekijken. De film werd op het internet gezet om te testen of Duitsers in staat waren om te la­chen met neonazi’s en trok er behoorlijk wat aandacht. Maar Völckers had het gevoel dat hij nog niet uitverteld was over dit thema. Zo werd LEROY RÄUMT AUF de voorloper van LEROY, hoewel het verhaal zich later in de tijd afspeelt en dus eigenlijk een terugblik / commentaar is op de gebeurtenissen in de langspeelfilm. Wil je ook het tweede deel van deze kortfilm bekijken? Je vindt hem terug op youtube.
Benieuwd hoe jij of je vrienden eruitzien met een onvervalst afrokapsel? Surf naar de >> website van LEROY. Achter het damhert tegen de muur zit een ecardmodule met leroylizer verborgen.