S.O.S. 
Geef hieronder je mening over SOS. Uit alle reacties die bij ons toekomen, trekken wij een aantal winnaars die allen een leuke prijs mogen verwachten. Wij maken nog dit schooljaar de winnaars bekend. Reageren kan tot 31 mei. Vergeet je mailadres niet te noteren, dan kunnen wij jou contacteren!
Geef je score:
Uw naam:
Wie speelt er voor jou de hoofdrol in deze film? De twee kinderen hiernaast of de zeehond van hierboven? Waarom?
In juni 2007 werden twee zeehondjes geboren in het Lofoten Aquarium in Noorwegen. De eerste maanden van hun leven mochten ze bij hun moeder genieten van rust en verzorging. Nadien werden ze overgebracht naar het aquarium van Bergen voor een intensief trainingsprogramma, want er stond hen een filmcarrière te wachten. Waarom twee zeehonden?
Er werd meteen gekozen voor twee babyzeehonden, zodat er bij elke opname een ‘stand in’ beschikbaar was. Bij elke scène kon er gekozen worden voor de zeehond die het meest geschikt was voor deze specifieke opdracht.
Hun trainer Iene Beyer bereidde hen voor op de taken die ze in de film moesten uitvoeren: zwemmen en spelen met mensen, duiken met een camerateam, mensen zoenen, enz. Stilaan moesten ze gewend raken aan de aanwezigheid van mensen en natuurlijk ook van spots, camera’s en geluidsapparatuur.
Vind jij films waarin dieren meespelen ook zo leuk? Waarom is dat? Welke films met dieren herinner jij je nog? Misschien ken je wel enkele films uit dit lijstje>>
Vond je S.O.S. een leuke film en wil je graag wat meer weten over zeehonden bescherming. Misschien is het boek ‘De huilers’ van Willy Schuyesmans dan wel een leuk boek voor jou! Je kan het boek beslist vinden in de bibliotheek! Meer informatie vind je >>op deze website