Hoppet 
Wat vond jij van de film? Geef hieronder een score aan de film. Hoe meer sterretjes je kleurt, hoe mooier jij de film vond. Vul je naam en e-mailadres in in het witte vakje en klik op verstuur. Misschien win jij dan wel 1 van onze prijzen!
Geef je score:
Uw naam:

arrowlinks arrowrechts
Hoppet is een film over mensen die op zoek zijn naar vrijheid. Heel wat beelden in de film verwijzen naar vrij zijn / niet vrij zijn. Het is geen toeval dat de film begint met het beeld van een vlieger. Vertel wat je voelt bij de twee foto's hierboven. Hebben zij voor jou iets te maken met vrijheid? Hoezo?
Hiernaast zie je een foto van Kajsa Bergqvist. Zij bestaat dus echt. Had jij ooit al van haar gehoord? >> Klik hier en ontdek wie zij precies is. Heb jij ook een idool? Wie is dat dan? Vertel in 10 zinnen aan de rest van je klas waarom je haar of hem zo geweldig vindt.
Azad en Tigris zijn Koerden. Had je al ooit van Koerden gehoord? Waar dan? En heb je enig idee in welk land de openingsscènes zich afspelen? >> Hier vind je een kaart van het Midden-Oosten, het gebied waar de Koerden leven. Zoek nu op de wereldbol en probeer Koerdistan terug te vinden. Aan welke landen grenst het?
Azad en Tigris zijn niet alleen broers, ze zijn ook beste vrienden. Hoe kon je dat zien in de film? Kan je hiervan nog voorbeelden geven? Ben jij ook een vriend van jouw broer of zus? Hoe zou het zijn om met z'n twee op de vlucht te zijn?